Eetbaar masker voor stralende haren

Natuurlijk haarmasker met maar 3 ingrediënten
N u de dagen kouder worden en de verwarming aan gaat, wordt je haar droger en pluiziger. Het kan wel wat ondersteuning gebruiken en een haarmasker kan dan helpen. Helaas zitten de haarmaskers uit de winkel vol met kunstmatige ingrediënten. En wat voor ons lijf geldt, geldt ook voor onze haren. Natuurlijke ingrediënten geven de beste voeding! 
Coconut oil on wooden spoon 2090575 640

In de wintertijd, maar ook als je overstapt op natuurlijke shampoo (of helemaal geen shampoo!) kan je haar wel een extra steun in de rug gebruiken. Dit is een simpel haarmasker waar je droog en/of beschadigd haar mee kunt voeden. Daarnaast geeft het een fijn zacht gevoel. Dit masker bestaat uit slechts 3 ingrediënten die we waarschijnlijk allemaal wel in onze keuken hebben liggen. Dus als je dan toch tijdens een koude avond op de bank zit, maak dan dit masker en geef je haren een boost.  

Egg 1460404 640

Dit zijn de ingrediënten die je nodig hebt:

Niet alleen lekker voor ons lijf en onze huid, maar ook de haren smullen van avocado

  • Een halve avocado
  • 1 eigeel
  • 3 el kokosolie


Waarom deze ingrediënten vraag je je af? Avocado bevat vitamine E wat je haar beschermt tegen oxidatieve stress. Eigeel maakt je haar sterk en zijdezacht en zorgt voor een natuurlijke glans. Daarnaast werkt eigeel als een moisturizer waardoor je haren gehydrateerd blijven en het zorgt er tevens voor dat je haar minder breekbaar is. Ook kokosolie beschermt goed tegen uitdrogen en heeft als bonus dat het heerlijk ruikt. 
 

Hoe maak je het

Doe de avocado het eigeel en de kokosolie samen in je blender of keukenmachine en maal fijn. That’s it! Masseer de het masker in je haren en laat ongeveer 20 minuten zitten. Je kunt je haren in een handdoek wikkelen. Maar dan moet je wel een handdoek pakken waar vlekken in mogen komen. Was je haren met een natuurlijke shampoo. Gebruik je geen shampoo meer? Spoel dan zeer grondig uit. 
 

Health & Food

Lees ook