Ingrediënten
Maak de bloemloze brownies. Geen tijd? Gebruik dan stukjes (super) pure chocolade, moerbeien of stukjes medjouldadels.
Doe de bevroren bananen samen met de kokosroom en het vanille-extract of -stokje in een krachtige blender of keukenmachine. Mix tot het een mooie ijsstructuur heeft gekregen. Mix niet te lang, want dan wordt het ijs te zacht. Heb je een minder krachtige blender dan doe je er goed aan de bananen niet de hele nacht maar slechts een paar uur te laten bevriezen. Ze zijn dan iets zachter waardoor je blender niet kapot draait. Heb je helemaal geen keukenmachine of blender dan kun je ook een sterke staafmixer gebruiken. Ook dan is het slim de bananen maar een paar uur in te laten vriezen. Het ijs is dan ook iets zachter maar dat kun je oplossen door je bierpullen in de koeling te zetten zodat het ijs niet verder smelt.
Begin als zowel de brownies als je ijs klaar is per persoon een bierpul aan te kleden door eerst een paar brokken (alles mag slordig) brownies erin te leggen, dan een flinke klodder ijs, wat noten, kleine stukjes chocolade en frambozen en daarna weer een flinke brok brownie, een klodder ijs en de noten, stukjes chocolade en een paar frambozen etc. Bouw naar eigen inzicht een flinke en lekkere toren en eindig met een paar flinke lepels gesmolten chocolade eroverheen te gieten. Maakt niet uit als je morst, dit hoort bij de aankleding. Serveer met extra lange lepels en geniet van dit decadente (en gezonde) dessert en van elkaar!