Rust in je brein, rust in je leven

Nieuw! Dagcursus 'Uit je hoofd' met Cathelijne Wildervanck, schrijfster van het boek 'ADHD, hoe haal je het uit je hoofd'. Een zeer interessante workshop voor iedereen die te druk is in zijn hoofd en daar meer controle over zou willen hebben.
W ord jij ook zo moe van altijd 'aan' staan? 'Druk in je hoofd' komt vaker voor bij (hoog)sensitieve mensen. Hoe ga je daarmee om? Vaak beland je in chaos waarin je kwaliteiten eerder worden ondergesneeuwd dan dat ze vóór je werken. Leer tijdens deze dagcursus je kwaliteiten weer áán te zetten zodat ze voor je gaan werken in plaats van tegen je.
Brein busy

Dagcursus 'Uit je hoofd'

Druk, iedereen heeft het in meer of mindere mate druk. Maar ook als je het minder druk hebt kun je het jezelf moeilijker maken doordat je hoofd vrijwel altijd enorm druk is. Veel gedachtes, prikkels, ideeën en activiteit. Qua productiviteit ga je er niet op vooruit, want té druk in je hoofd maakt het moeilijk klusjes geordend te klaren. Hoe komt het nu dat sommige mensen altijd druk in hun hoofd zijn? En hoe zet je je hoofd weer uit? Daar gaan we het deze dag over hebben. Een interactieve middag met inzichten, uitleg en oefeningen om je hoofd weer uit te komen.

"We zijn gelukkig geen speelbal van ons brein"
Cathelijne wildervanck2

Spiegelneuronen en neuroplasticiteit

Cathelijne gaat het uitgebreid met je hebben over 'Spiegelneuronen' en 'Neuroplasticiteit'. Beide breinprincipes met bijbehorende trainingsoefeningen gaan jou helpen om rust in je brein te creëeren zodat er ook weer rust in je leven terugkeert. Vrij vertaald ga je deze dag leren je brein anders te functioneren. Neuroplasticiteit betekent dat je hersenen 'kneedbaar' zijn. Ze vormen zich ook op latere leeftijd nog steeds, op basis van onder meer ervaringen.

Vergelijk je hersenen met je armspieren. Als je die frequent traint, worden ze sterker. Als je een bepaalde vaardigheid vaak doet, worden de verbindingen in je brein die samenhangen met die vaardigheid, sterker en er groeien zelfs nieuwe verbindingen. Dit geldt ook voor emoties en gedachtes. Als jij veel gedachtes van een bepaalde categorie met een bijbehorende specifieke emotie hebt, worden de verbindingen die bij deze emotie horen, sterker. En net zoals je de neiging hebt om je sterkste arm te gebruiken om te tillen, zo wil je brein het liefst de meest gebruikte neurologische paden activeren. Dit proces is beïnvloedbaar. We zijn gelukkig geen speelbal van ons brein. Daar spelen we deze dag op in. NIeuwe verbindingen maken die het jouw brein en jouw leven makkelijker maken.

Screen shot 2018 01 18 at 22.48.17

Voeding bepaalt grotendeels hoe je denkt en hoe je je voelt, dus is het handig om te weten hoe je dit proces in je voordeel kunt laten verlopen. Ik ga het tijdens deze middag daarom in detail met je hebben over wat het brein precies nodig heeft en welke voedingsmiddelen daar wel en niet bijhoren. Wat is de juiste balans in de verschillende maaltijden en snacks, en wat zijn de goede vetten en in welke voedingsmiddelen kun je ze vinden?

Maar niet alleen voeding; welke andere leeftijlfactoren maken het jouw brein een stuk makkelijker voor een scherpe concentratie, een goed humeur en een helder brein? Een compleet overzicht.

Team spirit

Wie, wat, waar?

Waar: Opleidingscentrum De Eerste Verdieping, Achterom 78 in Delft
Wie: Auteurs Amber Albarda & Cathelijne Wildervanck (directrice ADHD-Centrum Nederland)

Data: Er worden binnenkort nieuwe data bekend gemaakt. Stuur ons een mailtje via de contactpagina van deze site als je op de hoogte gehouden wilt worden. 
 

Lees ook